Recept "Tarte Italienne"
Ingrediënten voor twee ovale flammkuchen
2 | flammkuchen bodems tarwe premium |
200 g | La Gustosa tomatensaus |
160 g | parmaham |
80 g | parmezaan aan een stuk |
100 g | rucola (zonder steel, gewassen en gehakt) |

Bereiding "Tarte Italienne" - Flammkuchen met tomatensaus
De oven voorverwarmen op minimaal 250°C boven- en onderwarmte. Bij gebruik van eenbrandsteen, moet deze ook worden voorverwarmd in de oven. Als alternatief kunt u ook een bakplaat met bakpapier (niet het scheidingspapier) gebruiken. De flammkuchen het beste in het onderste gedeelte van de oven bakken, zodat de bodem dankzij de onderwarmte lekker knapperig wordt. Als u een elektrischeFlammkuchen oven, gebruikt, moet u de temperatuur instellen op 290 à 300°C.
Haal vervolgens de verse deegbodems uit de verpakking en leg deze zonder papiertje op het voorbereidingsplankje. Bevroren deegbodems moeten vooraf worden ontdooid. Verdeel ongeveer 100 g tomatensaus gelijkmatig op elke flammkuchen. Let erop dat u een rand van ongeveer 1 cm vrij laat, zodat er geen saus op de steen terecht komt.
Doe in de volgende stap uw flammkuchen met licht schokkende bewegingen van het plankje op de hete brandsteen of de bakplaat. Bij een temperatuur van 250°C bedraagt de bakduur ongeveer 4 à 7 minuten. De baktijd varieert afhankelijk van de oven, temperatuur en de hoeveelheid beleg. De flammkuchen is klaar, als de rand mooi bruin is geworden en hij bij het optillen met de ovenschuiver.
Snijd ondertussen de parmaham in drie delen, schaaf de parmezaan en pluk de rucola indien nodig in hapklare stukken.
Verdeel de ham, de kaas en de rucola direct na het bakken losjes op de flammkuchen. Geserveerd op het houten plankje en meet een hakmes in 8 stukken gesneden, wordt deze flammkuchen 'volgens Italiaans voorbeeld' een culinair highlight voor elk feestje en ieder evenement. Tenslotte kunt u de flammkuchen met een beetje vers gemalen peper kruiden en afhankelijk van uw voorkeur nog geroosterde pijnboompitten toevoegen.
Mijn tip: Flammkuchen met tomatensaus in plaats van crème is buitengewoon geschikt voor lactosevrije en veganistische flammkuchen-variaties. De flammkuchen wordt zomers fruitig, belegd met bijvoorbeeld barbecuegroenten en gegarneerd met verse basilicum. Een ietwat buitengewonere variant is een Tarte Italienne met artisjokken, kappertjes en verse spinazie.
Ik wens u veel succes en bon appétit uw Maître Flambée