Flammkuchen met zalm, rode uien & dille
Ingrediënten voor 1 ovale flammkuchen:
-
1
1 Flammkuchen deeg premium wheat -
90g
Flammkuchen cream mix -
60g
gerookte zalm, in kleine stukjes getrokken -
20g
rode uien, gehalveerd en in schijfjes gesneden -
3-4
takjes dille, fijn gesneden

Bereiding Flammkuchen met zalm, rode uien & dille
De oven voorverwarmen op minimaal 250°C boven- en onderwarmte. Bij gebruik van een brandsteen moet deze ook worden voorverwarmd in de oven. Als alternatief kunt u ook een bakplaat met bakpapier (niet het scheidingspapier) gebruiken. De flammkuchen het beste in het onderste gedeelte van de oven bakken, zodat de bodem dankzij de onderwarmte lekker knapperig wordt. Als u een elektrische flammkuchen oven gebruikt, moet u de temperatuur instellen op 290 à 300°C.
Haal vervolgens de verse deegbodem uit de verpakking en leg hem zonder papiertje op het voorbereidingsplankje. Bevroren deegbodems moeten vooraf worden ontdooid. Besmeer de deegbodem vervolgens gelijkmatig met de flammkuchen crème. Let erop dat u een rand van ongeveer 1 cm vrij laat. Beleg de flammkuchen vervolgens gelijkmatig met de rode uien. De gerookte zalm kunt u of voor het bakken, of direct na het bakken op de flammkuchen leggen. Probeer gewoon wat u het lekkerste vindt.
Doe in de volgende stap uw flammkuchen met licht schokkende bewegingen van het plankje op de hete brandsteen of de bakplaat. Bij een temperatuur van 250°C bedraagt de bakduur ongeveer 4 à 7 minuten. De baktijd varieert afhankelijk van de oven, temperatuur en de hoeveelheid beleg. De flammkuchen is klaar, als de rand mooi bruin is geworden en hij bij het optillen met de ovenschuiver in het midden niet meer buigt.
Geserveerd op het houten plankje en met een rolmes in 8 stukken gesneden, wordt de flammkuchen een culinair highlight voor elk feestje en ieder evenement. Strooi tenslotte nog dille over de flammkuchen.
Ik wens u veel succes en bon appétit uw Maître Flambée