Flammkuchen met groene asperge, tomaten & feta
Ingrediënten voor 1 ovale flammkuchen:
-
1
Flammkuchen bodem premium base -
90g
Flammkuchen cream mix -
50g
groene asperges, in fijne stukken gesneden -
30g
kerstomaatjes, gehalveerd -
20g
feta, in blokjes gesneden

Bereiding flammkuchen met groene aspere, tomaten & feta
De oven voorverwarmen op minimaal 250°C boven- en onderwarmte. Bij gebruik van eenfire brick base, Bij gebruik van een brandsteen moet deze ook worden voorverwarmd in de oven. Als alternatief kunt u ook een bakplaat met bakpapier (niet het scheidingspapier) gebruiken. De flammkuchen het beste in het onderste gedeelte van de oven bakken, zodat de bodem dankzij de onderwarmte lekker knapperig wordt. Als u electric Flammkuchen oven gebruikt, moet u de temperatuur instellen op 290 à 300°C.
Haal vervolgens de verse deegbodem uit de verpakking en leg hem zonder papiertje op hetpreparation board Bevroren deegbodems moeten vooraf worden ontdooid. Besmeer de deegbodem vervolgens gelijkmatig met de flammkuchen crème. Let erop dat u een rand van ongeveer 1 cm vrij laat. Beleg de flammkuchen gelijkmatig met de groene asperge. Afhankelijk van uw eigen smaak kunt u deze vooraf nog even in de pan bakken. Leg tenslotte de gehalveerde kerstomaatjes met het snijvlak naar boven erop en strooi de blokjes feta er overheen.
Doe in de volgende stap uw flammkuchen met licht schokkende bewegingen van het plankje op de hete brandsteen of de bakplaat. Bij een temperatuur van 250°C bedraagt de bakduur ongeveer 4 à 7 minuten. De baktijd varieert afhankelijk van de oven, temperatuur en de hoeveelheid beleg. De vegetarische flammkuchen is klaar, als de rand mooi bruin is geworden en hij bij het optillen met de ovenschuiver in het midden niet meer buigt.peel.
Geserveerd op het houten plankje en met eenrotary cutter,wordt de flammkuchen een culinair highlight voor elk feestje en ieder evenement. U kunt de flammkuchen verfijnen met vers gemalen peper, een beetje chilipeper en eventueel enkele druppels citroensap.
Ik wens u veel succes en bon appétit uw Maître Flambée